Luxe 3 Slaapkamer Appartement Tussen Málaga & Marbella

logo_sense_01Asset 1@4x

Costa del Sol & Omgeving

We geven je niet alleen een appartement om te blijven. Wij geven u een omgeving zodat u het beste kunt beleven tijdens uw vakantie bij ons. Loop La Cala de Mijas binnen en geniet van een verfrissende vrije dag.

Co_del_sol_03

Costa del Sol

Locatie en omgeving van Andalusië.

De Costa del Sol is een 300km lang gedeelte van de Spaanse kust aan de Middellandse Zee, de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië tussen Gibraltar en Almería. Deze costa ligt in de Spaanse provincies Málaga, Cádiz en Granada.

Málaga (stad) en Marbella zijn vrij bijzondere steden in vergelijking met andere populaire steden aan de kust zoals Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Manilva en Estepona in het westen en Torre del Mar, Nerja, Almuñecar, Salobreña en Motril in het oosten.

Het resort ligt op een zorgvuldig gekozen locatie, temidden van golfbanen, heuvels en groen. Een locatie die uitstekend voldoet aan de wensen van een breed publiek. In een straal van 10 autominuten heeft men de beschikking over 10 sublieme 18-holes golfbanen.

Het strand is gelegen op slechts 3 minuten rijden van het complex en de luchthaven is binnen 25 minuten bereikbaar. Fuengirola en Marbella liggen op 10 à 20 autominuten.

Prettig voor velen is dat Vitania niet omringd is door hoogbouw en massatoerisme. Juist het feit dat Vitania in het prachtige, groene landschap van La Cala Mijas ligt, met zeer strenge regelgeving aangaande toekomstige bouw, geeft deze locatie extra glans.

Vitania ligt op een perfecte rustige plek. Immers, de drukte is op eigen gelegenheid te allen tijde op te zoeken

Entertainment

Costa del Sol heeft het allemaal, als je entertainment wilt, boek dan een reis en kijk niet achterom! Van kilometerslange zandstranden tot de simpele geneugten van eten en drinken op terrasjes of op het strand, gewoon kijken naar de wereld die voorbijgaat.

Nachtleven

Met enkele van de populairste restaurants en uitgaansgelegenheden in Spanje trekt de Costa del Sol bezoekers uit heel Europa. Van stijlvolle gastronomische restaurants met uitzicht over de Middellandse Zee tot de meer ruige karaokebars en nachtdisco's, er is hier voor elk wat wils.

Tapas Bars

Als je erover denkt om naar de regio Málaga te reizen, moet je zeker een bezoek brengen aan de beste tapasplekken aan de Costa del Sol. De tapas zijn een symbool van de Andalusische keuken, kleine porties met een uitstekende smaak.

Beach Clubs

Veel eenvoudige, traditionele "chiringuitos" of strandbars zijn gemakkelijk te vinden langs de kust, waar u kunt genieten van de lokale keuken en een ijsje kunt krijgen. Marbella en Sotogrande hebben de reputatie verworven luxe bestemmingen te zijn, strandfaciliteiten passen bij hun weelderige imago.

Mijas-Pueblo_banner

Mijas Pueblo

De gemeente Mijas, gelegen in de provincie Malaga, is niet alleen een van de meest pittoreske witte dorpjes in de omgeving, maar heeft ook een uitgestrekte en goed onderhouden kustlijn. De samensmelting van strand, natuur en zonneschijn trekt elk jaar talloze bezoekers en er zijn verschillende eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden die bijdragen aan de bezoekerservaring. Als je een reis naar de Costa del Sol plant, is het een echte aanrader om een bezoek te brengen aan de stranden van de kust van Mijas – ze zijn echt de moeite waard! Maak een wandeling met ons langs de oevers van Mijas Costa en sta versteld van hun aantrekkingskracht. Een van de oorspronkelijke vissersdorpen is La Cala de Mijas, een charmant dorp met een gerestaureerde Moorse toren, een heerlijke dorpssfeer en enorm veel uitstraling. La Cala de Mijas is een geliefde kustplaats en biedt verschillende uitstekende eetgelegenheden, winkels, apotheken, lokale 'chiringuitos' en geweldige bars.

Er zijn tal van mogelijkheden om uw verblijf in Andalusië optimaal te maken.

Sporten

Met meer dan 800 kilometer prachtige stranden is Andalusië een paradijs voor liefhebbers van watersport. De regio staat bekend om zijn warme klimaat, kristalheldere wateren en wereldklasse surfspots.

De meest beroemde surfbestemming in Andalusië is Tarifa, gelegen op het zuidelijkste punt van Spanje, waar de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan samenkomen. De sterke winden en consistente golven maken Tarifa tot een van de beste plekken ter wereld voor windsurfen en kitesurfen. Andere populaire surfspots in Andalusië zijn El Palmar, Caños de Meca en Conil de la Frontera.

Ontspan

Andalusië is niet alleen een bestemming voor avontuurzoekers; het is ook een ideale plek om te rusten en te ontspannen. De regio beschikt over prachtige landschappen, charmante dorpjes en een ontspannen levensstijl die het een uitstekende keuze maken voor een ontspannen vakantie. Bezoekers kunnen genieten van enkele van de beste spa-behandelingen, wandelen langs het strand of het schilderachtige platteland verkennen.

Voor degenen die liever omringd worden door de natuur, heeft Andalusië genoeg te bieden. De regio heeft tal van wandelpaden die bezoekers door prachtige landschappen en adembenemende uitzichten leiden. Bezoekers kunnen ook op hun gemak door de charmante dorpjes wandelen, genieten van de lokale keuken of gewoon achterover leunen en genieten van het prachtige landschap. Of het nu gaat om genieten van de rustige stranden of het verkennen van het platteland, Andalusië is de perfecte bestemming om te ontspannen en op te laden.

Onderwater Leven

Als u van plan bent om Andalusië te bezoeken, zijn er twee soorten walvissen die u mogelijk kunt zien, afhankelijk van de tijd van het jaar. De majestueuze orka's, worden meestal tussen juli en september gespot. Deze magnifieke wezens staan bekend om hun opvallende zwart-wit uiterlijk en hun intelligentie. Om ze van dichtbij te zien in hun natuurlijke omgeving kan een onvergetelijke ervaring zijn.

Aan de andere kant, als je Andalusië tussen maart en juli bezoekt, heb je meer kans om potvissen te spotten. Deze indrukwekkende wezens kunnen tot 20 meter lang worden en staan bekend om hun kenmerkende blokvormige hoofden. Ze zwemmen vaak aan de oppervlakte en spuiten water uit hun spuitgaten.

Als je overweegt om een huis te kopen in dit pittoreske gebied, raden we onze agent ten zeerste aan.

Top-Activiteiten in Mijas en Andalusië aan de Costa del Sol

Een prachtig verborgen juweeltje is ontstaan uit een eens slaperig vissersdorpje. Het dorp heeft een groei doorgemaakt, maar zijn charme is blijven bestaan. Mijas is een ideale bestemming voor wie houdt van actief sightseeing, golfen en de Andalusische kust verkennen. De stad bestaat uit verschillende gebieden, elk met zijn unieke bezienswaardigheden. Mijas staat bekend om zijn prachtige zandstranden, het historische Mijas Pueblo en het bruisende nachtleven, waardoor het een plek is die geschikt is voor alle interesses.

Granada

De Moorse nalatenschap van Andalusië omvat meer dan 1300 jaar, met het Alhambra in Granada als het belangrijkste islamitische architecturale monument in Europa. Granada staat echter niet alleen bekend om het Alhambra; het wordt ook beschouwd als een van de mooiste steden van de wereld. Granada betovert alle zintuigen - zicht, met zijn indrukwekkende monumenten zoals de kathedraal, het Alhambra en het uitkijkpunt van San Nicolás; - geur, met het aroma van bloeiende jasmijn in het Albaicín-district; - horen, via de flamenco-zambras in Sacromonte; - aanraken, met zijn oude stenen; - en smaak, met zijn traditionele gerechten en tapas. Als een stad met een rijke koninklijke geschiedenis is Granada werkelijk onbeschrijfelijk.

Sevilla

Het Alcazár in Sevilla, oorspronkelijk een Moors paleis, heeft door de eeuwen heen uitbreidingen ondergaan en toont momenteel een opmerkelijke mix van christelijke en islamitische bouwstijlen. De uitgestrekte en prachtige tuin alleen al is reden genoeg om een bezoek te brengen. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden in Sevilla zijn de laatste rustplaats van Columbus in de op een na grootste kathedraal van Europa, het Archivo General de Indias dat de Spaanse verovering van de Nieuwe Wereld documenteert, en de voormalige tabaksfabriek die de opera 'Carmen' inspireerde. Daarnaast is een bezoek aan het grootste feest van Andalusië in april een echte aanrader.

Oude stad van Cordoba met de Moskee

Ooit een prominente Europese stad, wordt de vroegere grootsheid van Cordoba nu vertegenwoordigd door de oude stad en de grootse Mezquita. De moskee-kathedraal, alleen in belang overtroffen door het Alhambra in Granada, blijft een belangrijk bouwwerk in Andalusië. Het historische stadscentrum heeft zijn charme uit vervlogen tijden weten te behouden. De voormalige Joodse wijk, bekend als de Judería, biedt prachtige voorbeelden van Moorse architectuur, en hoewel het overdag kan bruisen van de toeristen, biedt het nog steeds verborgen hoekjes en steegjes die het ontdekken waard zijn. Vooral een rustige wandeling door de smalle straatjes, omzoomd met witgekalkte huizen en bloemrijke binnenplaatsen, is de moeite waard en een geweldige manier om aan de drukte te ontsnappen.

Cadiz

Cádiz is een historische stad gelegen in de zuidwestelijke regio van Andalusië, Spanje. Het is gelegen op een smal schiereiland omgeven door de Atlantische Oceaan en is de hoofdstad van de provincie Cádiz. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Fenicische en Romeinse tijd en is door de eeuwen heen bewoond geweest door verschillende beschavingen. Cádiz speelde een cruciale rol in de maritieme geschiedenis van Spanje en diende als een belangrijke haven voor handel en verkenning tijdens het tijdperk van ontdekkingen. Het was ook de plaats van de ondertekening van de Spaanse grondwet in 1812, waardoor het de bijnaam "La Tacita de Plata" (de zilveren beker) kreeg. Tegenwoordig staat Cádiz bekend om zijn prachtige stranden, levendige cultuur, heerlijke visgerechten en historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Cádiz en het kasteel van San Sebastián.

Ronda

Bekend als de "Witte Dorpen", onderscheidt Ronda zich als de meest bekende onder hen. Geachte schrijvers en dichters, waaronder Ernest Hemingway en Rainer Maria Rilke, hebben hier veel tijd doorgebracht. Ronda heeft tal van oude paleizen en gebouwen, maar het is de verheven ligging van de stad op een plateau die bezoekers echt versteld doet staan. De Puente Nuevo-brug overspant de El Tajo-kloof, die tot een diepte van 160 meter daalt en de oude stad met de nieuwe stad van Ronda verbindt. Een bezoek aan Ronda is een absolute must voor iedereen die naar Andalusië reist!

Costa de la Luz

De mooiste stranden van Andalusië vind je aan de Costa de la Luz. Bezoekers kunnen genieten van wat rustige rust op de schijnbaar oneindige natuurlijke stranden of een paar ontspannende dagen doorbrengen in kleine vissersdorpjes zoals Conil, Zahara de los Antunes of Barbate. Geschiedenisliefhebbers voelen zich aangetrokken tot Kaap Trafalgar, de locatie van de beroemde zeeslag van Lord Nelson, en een ontmoetingsplaats voor hippies uit heel Europa. Voor liefhebbers van de oudheid zijn de goed bewaarde Romeinse ruïnes van Baelo Claudia een must-see, terwijl kitesurfers dol zijn op de wind bij Tarifa.

Sierra Nevada

De bergen van de Sierra Nevada zijn na de Alpen de op een na hoogste bergketens van Europa en beschikken over het meest zuidelijke skigebied van het continent. Ze zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. De talloze kleine bergdorpjes verspreid over de Sierra Nevada ademen nog steeds de traditionele Andalusische manier van leven uit vervlogen tijden. De torenhoge toppen, waaronder meer dan 20 die meer dan 3000 meter reiken, zijn ongetwijfeld het meest opvallende kenmerk van de regio. Van hen allemaal is de Mulhacén de hoogste, majestueus de baas over de anderen als de hoogste top van het Iberisch schiereiland. Zelfs buiten de skigebieden en dorpen kunnen bezoekers ongerepte natuur tegenkomen met een ongelooflijke diversiteit aan dieren en planten.

Caminito del Rey

Ongeveer 40 km ten noorden van Málaga ligt de Sierra del Huma in de buurt van El Chorro, een bekende bestemming voor klimmers. De bergketen wordt gescheiden door een ruige kloof, die twee keer per dag wordt doorkruist door een spoorlijn tussen Málaga en Córdoba, en waar de rivier de Guadalhorce doorheen stroomt. De Spaanse koning gaf opdracht tot de aanleg van klimpaden, waardoor de spoorlijn kon worden bevestigd aan de verticale rotswanden, waarvan sommige tot 200 meter hoog zijn. Dit pad, bekend als de "Caminito del Rey", raakte in de loop der jaren uiteindelijk in verval, maar werd in 2016 volledig gerenoveerd, waardoor het toegankelijk werd voor het massatoerisme. Bezoekers wordt geadviseerd om de toegang maanden van tevoren te reserveren.

Marbella

In de luxueuze metropool Costa del Sol zult u waarschijnlijk welgestelde en aantrekkelijke individuen tegenkomen, vooral in de weelderige jachthaven Puerto Banús, waar Lamborghini's en grote privéjachten in overvloed aanwezig zijn, of op de elegante strandpromenade, versierd met wit marmer en artistiek beschilderde tegelbanken . Ondanks het buitensporige aantal grote villa's in uitgestrekte parken, is het enigszins indrukwekkend dat deze stad beschikt over een hele laan die is versierd met torenhoge bronzen beelden van Salvador Dalí, evenals een koninklijk paleis geschikt voor een verre monarch. Inderdaad, de koning van Saudi-Arabië heeft opdracht gegeven voor een zomerresidentie naar het voorbeeld van het Witte Huis in Washington, compleet met een privémoskee.

Dingen om te doen

Aanbevolen bestemmingen en eetgelegenheden

Tuk Tuk Spain

Tuk Tuk Spain biedt rondleidingen aan in Mijas op 100% elektrische Tuk Tuks, ideaal voor bezoekers die de bezienswaardigheden willen zien. Of je nu voor de eerste keer komt of al eerder in het dorp bent geweest, een rondleiding met onze chauffeurs biedt een frisse kijk en laat je verborgen pareltjes zien die je misschien hebt gemist.

Caminito del Rey

De Caminito del Rey is een beroemd wandelpad in Spanje, met een prachtig uitzicht op de kloof en rivier hieronder. De North Access-route is een van de twee ingangen van het pad en begint in het kleine stadje Ardales. Deze route is minder druk dan de South Access en brengt wandelaars door een prachtig bos voordat ze het begin van de loopbrug bereiken.

Ronda, Málaga, Spanje

Gelegen boven een diepe kloof, is Ronda een betoverende stad op de top van een berg in de provincie Malaga, Spanje. De nieuwe stad, gebouwd in de 15e eeuw, en de oude stad, die teruggaat tot de Moorse heerschappij, worden gescheiden door de El Tajo kloof. Het meest herkenbare herkenningspunt van de stad is de Plaza de Toros, de stierenvechtersarena uit de 18e eeuw, gelegen in de nieuwe stad. Daarnaast biedt de stenen brug over de kloof, Puente Nuevo, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de omgeving.

Maro Kayak Nerja

Kayakmaro biedt kajakverhuurdiensten aan voor het verkennen van de prachtige kust van Maro, Spanje. Klanten kunnen de verhuur boeken via de website en krijgen alle benodigde apparatuur en veiligheidsinstructies. De website bevat ook informatie over de prachtige natuurlijke kenmerken van het gebied, zoals verborgen baaien en helder water.

Alborán Explorer

Geweldige boottochten en excursies in de Alboran Zee, gelegen tussen Spanje en Marokko. De tours zijn ontworpen om klanten een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden en bieden de mogelijkheid om verschillende zeedieren, zoals dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden, in hun natuurlijke habitat te observeren. Bovendien heeft de website een blogsectie met artikelen over de lokale zeedieren en het engagement van het bedrijf voor natuurbescherming.

Restaurante El Olivo de La Cala

Restaurante El Olivo de La Cala is een restaurant in La Cala de Mijas, Spanje, dat een verscheidenheid aan Mediterrane en Spaanse gerechten aanbiedt. Het restaurant beschikt over binnen- en buiten eetgedeeltes, evenals een bar, en biedt een menu dat vis-, vlees- en vegetarische opties omvat.

Cocoa Beach Marbella

Cocoa Beach Marbella is een strandclub en restaurant gelegen in Cabopino (in de buurt van Marbella), Spanje, dat een scala aan eten, drinken en entertainment aanbiedt. De strandclub beschikt over een zwembad, ligbedden, en parasols waar klanten kunnen ontspannen en genieten van de strand sfeer. Het restaurant biedt een menu dat internationale gerechten omvat, evenals cocktails en andere drankjes.

Trocadero Arena

Trocadero Arena is een strandclub en restaurant gelegen aan het strand van El Playa del Cable, in Marbella, Spanje. De strandclub beschikt over een restaurant, bar, en een buitenterras met een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Het menu biedt een verscheidenheid aan Mediterrane gerechten, waaronder verse zeevruchten, vleesgerechten, en vegetarische opties.

Celicioso

Celicioso is een bakkerij en café gelegen in Madrid en Marbella, Spanje, dat gespecialiseerd is in glutenvrije en biologische voedingsopties. Het menu bevat een verscheidenheid aan gebak, zoals taarten, cupcakes, en brood, evenals hartige opties zoals quiches en sandwiches. Het café biedt ook een selectie van koffie, thee, en sappen.

Da Bruno a Casa

Da Bruno a Casa is een Italiaans restaurant o.a. gelegen in Cabopino, Spanje, dat een verscheidenheid aan authentieke Italiaanse gerechten aanbiedt voor bezorging of afhalen. Het menu van het restaurant omvat een selectie van pastagerechten, pizza's, en andere Italiaanse specialiteiten, evenals een assortiment dessert en wijnen. De website biedt informatie over de geschiedenis en filosofie van het restaurant, waarbij de nadruk wordt gelegd op hun inzet voor kwalitatieve ingrediënten en traditionele kookmethodes.

Vista Lago Restaurant

Vista Lago Restaurant is een restaurant voor fine-dining gelegen in Mijas, Spanje, dat een menu biedt van mediterrane gerechten met de nadruk op verse, lokale ingrediënten. Het restaurant beschikt over binnen- en buiten eetruimtes, evenals een bar en lounge. Het menu omvat een verscheidenheid aan zeevruchten, vlees, en vegetarische gerechten, evenals een selectie van wijnen en cocktails.

meer geweldige plekken binnenkort beschikbaar...

Plan vandaag nog een onvergetelijke ervaring bij SenseSol aan Costa del Sol!

We kunnen u helpen uw verblijf en ervaring binnen uw toegewezen budget te passen.

BOEK NU JE VERBLIJF BIJ:

OF GEBRUIK HET CONTACT FORMULIER:

nl_NL_formal